Kriminal

Šmrkov advokat više nije u pritvoru: Zlatko Ibrišimović se sumnjiči za pranje novca

Sud BiH je 23.11.2022. u predmetu Zlatko Ibrišimović donio rješenje kojim je osumnjičenom Zlatku Ibrišimoviću, na prijedlog Tužilaštva BiH od 23.11.2022., ukinut pritvor. Ukinut je pritvor određen rješenjem Suda od 28.10.2022. godine. Istovremeno, osumnjičenom Zlatku Ibrišimoviću se određuju mjere zabrane. U nastavku donosimo i za šta se Zlatko Ibrišimović sumnjiči.

Dakle, mjere zabrane su:

  1. Zabrana napuštanja boravišta iz člana 126. stav 1. ZKPBiH;
  2. Obavezno povremeno javljanje državnom organu iz člana 126.a stav 1. tačka d) ZKPBiH;
  3. Zabrana putovanja iz člana 126. stav 2. ZKPBiH;
  4. Zabrana sastajanja s određenim osobama iz člana 126.a stav 1. tačka c) ZKPBiH.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba ili do nove odluke Suda. Kontrola opravdanosti trajanja mjera će se vršiti svaka dva (2) mjeseca.

Zlatko Ibrišimović osumnjičen je za počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca.

Podsjetimo, u Sarajevu u oktobru je uhapšen poznati advokat. Naime, kako je za Raport potvrđeno Ibrišimović su uhapsili pripadnici MUP-a KS po naredni Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Zlatka Ibrišimovića je razotkrio Sky, kao i njegovog branjenika Admira Arnautovića Šmrka.

Sarajevski advokat Ibrišimović je bio branilac Admira Arnautovića Šmrka. Arnautović je nedavno uhapšen zbog organizovanog kriminala te ga je također razotkrio Sky.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare