VIĐEN U JAVNOSTI

Španski mediji otkrili u kojoj će ligi Xavi nastaviti trenersku karijeru

Španski mediji pišu da je Xavi Hernandez jučer viđen u javnosti po prvi put otkako je dobio otkaz na mjestu Barceloninog trenera. Navode da već, iako će uzeti godinu dana odmora od posla, razmišlja o novom angažmanu i da je donio odluku u kojoj će on biti ligi.

O Barceloni i rastanku s njom, a posebice o njenom predsjedniku Joanu Laporti, još uvijek ne želi govoriti i nadolazeće mjesece iskoristit će za ostanak u krugu porodice. Piše Sport i otkriva da bi njegov sljedeći posao trebao biti u engleskoj Premier ligi.

Presudile mu kritike upravi

Xavi je Barcelonu preuzeo 6. novembra 2021. godine i vodio je Katalonce u 141 utakmici prije otkaza krajem prošlog mjeseca. Postigao je 89 pobjeda, 23 remija i 29 poraza. Osvojio je prošle godine La Ligu i domaći Superkup, a ove sezone je završio drugi te ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od PSG-a.

Xaviju su presudile kritike upravi, odnosno komentiranje financijskog stanja. Javno je poručio da Barcelona nema novca za natjecanje s Realom i da su nužna pojačanja kako bi to pokušao te je podsjetio navijače da ova Barca nema veze s onom iz trofejne prošlosti.