stigla i hitna pomoć

Spasioci pronašli 85-godišnju Bernardu Božić iz Vareša. Potraga počela još jučer

Pretragu su nastavili i tokom današnjeg dana, kada su se uključili i mještani te policija

Naporima mještana, lovaca, pripadnika Gorske službe spašavanja i policije, jučer nestala 85-godišnja Bernarda Božić iz Vareša pronađena je večeras oko 18.30 sati živa i zdrava, potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Desetak pripadnika GSS-a Zavidovići i Zenica, nakon poziva iz Civilne zaštite Vareš, još sinoć su započeli potragu, koju su prekinuli u dva sata ujutro, nakon što su pretraživali teren oko vareškog sela Diknjići.

Pretragu su nastavili i tokom današnjeg dana, kada su se uključili i mještani te policija.

"Starica je zadnji put viđena jučer oko 10 sati ujutro, a ponađena u mjestu Rasadi, nedaleko od njenog sela Diknjići. Odmah su upućena i kola Hitne pomoći, kako bi joj na licu mjesta bila ukazana pomoć", napominje Fišek.

Načelnik GSS Zavidovići Admir Bajraktarević ističe kako su poziv od Civilne zaštite Općine Vareš dobili sinoć oko 20.45 sati te da su, zajedno s K9 timom GSS-a Zenica u kojem je bio i potražni pas Atos te njegov vodič Almir Tabaković, odmah pristupili traženju starice.

"Sretni smo što je potraga bila uspješna, ali još jednom apelujem da se starim osobama s demencijom, kao što je bila i ova gospođa, nabave satovi s ugrađenim GPS-om, kako bi se lakše mogle pronaći u sličnim situacijama", ističe Bajraktarević.

On je potvrdio da je starica izgrebana, ali u dobrom stanju te da je medicinar iz tima GSS Zavidovići uz nju.

"Očekujemo dolazak kola Hitne pomoći, ali gospođa je dobro", kaže Bajraktarević.