slavni reditelj

Spielberg otkrio kada će se njegov novi film naći u kinima

Steven Spielberg najavio je da će njegov naredni igrani film biti objavljen 2026. godine. Universal Pictures je iza filma koji će se u kinima pojaviti 15. maja 2026. Nije jasno o čemu se radi u neimenovanom projektu, koji je studio opisao kao “novi originalni film o događaju”, iako je Variety ranije izvijestio da Spielberg radi na priči o NLO-u.

David Koepp, čiji prethodni rad s rediteljem uključuje "Jurassic Park", "War of the Worlds" i "Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje", piše scenarij prema Spielbergovoj priči. Kristie Macosko Krieger će producirati film.

Spielberg, kojeg ne treba puno predstavljati, komercijalno je najuspješniji reditelj Hollywooda, nakon što je snimio blockbustere poput "Ralja" i "E.T.", franšiza "Indiana Jones" i "Jurassic Parka". Također je trostruki dobitnik Oscara za "Schindlerovu listu" i "Spašavanje vojnika Ryana".

Nedavno je režirao “The Fabelmans” za Universal. Inspirirana Spielbergovim vlastitim odrastanjem, priča je pratila tinejdžera opsjednutog filmom koji je odrastao u Arizoni i sjevernoj Kaliforniji. Iako je "The Fabelmans" imao nekoliko nominacija za Oscara, loše je prošao na blagajnama, zaradivši samo 45 miliona dolara.

Spielbergov raniji film, "Priča sa zapadne strane" iz 2021., također je loše prošao zaradivši 76 miliona dolara na svjetskom nivou u odnosu na budžet od 100 miliona dolara. Muzička adaptacija pojavila se na velikom platnu dok se COVID-19 širio, što nije pomoglo, ali navike gledanja filmova nakon pandemije nisu iste kada su u pitanju filmovi namijenjeni starijoj publici.