Politika

Špirić tvrdi da su stranci osmislili kampanju opoziciji u RS: Ovo su im ključne smjernice

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić (SNSD) izjavio je da je grupa međunarodnih instruktora koji osmišljavaju izbornu kampanju opozicije u Republici Srpskoj dala jasne instrukcije.

Po Špiriću, nakon sondiranja javnog mnjenja, međunarodna zajednica sugerisala rukovodstvu SDS-a i PDP-a da ne otvara polemike sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom o nacionalno-patriotskim temama, jer ih, prema njihovom uzorku, javnost ne doživljava kao patriote.

Špirić je rekao da je ovim opozicionim partijama sugerisano da otvaraju ekonomske teme.

Prema njegovim riječima, SDS i PDP ovih dana, dok recesija kuca na vrata najmoćnijih zemalja Evrope i svijeta, izlaze sa obećanjima da će, ako pobijede na izborima u oktobru, narod jesti zlatnim kašikama, stopa ekonomskog rasta biti sedam odsto godišnje, a prosječne plate od 1.800 do 2.000 KM.

“I ako su, nadam se, svjesni da hlađenje motora globalne ekonomije, kod malih ekonomskih igrača proizvodi halucinacije tipa njihovog obećanja. Otuda ne čudi, kako reče jedan visokopozicionirani SDS-ovac, što je Mirko Šarović, prilikom druženja sa Јelenom Trivić, svjestan tereta rekao – ‘E, moja Јelena, ja ostario, a ti nejačka za ove izazove'”, naveo je Špirić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare