Tehnologija

Spremite se: Stiže Android 13, poznat i datum

Kada je softver u pitanju, Google odlučno korača naprijed.

Neki proizvođači mobilnih telefona iz Android svijeta još uvijek nisu počeli da isporučivanjem Android 12 operativnog sistema na svoje uređaje, a kompanija Google već objavljuje detaljan plan kojim planira da korisnicima predstavi nekoliko verzija svog Android 13 operativnog sistema.

Do ovog trenutka, kompanija Google predstavila je dvije verzije namjenjene developerima, kao i dvije beta verzije svog Android 13 operativnog sistema koje su bile namjenjenje korisnicima uređaja iz njihove Pixel serije. Iako još uvek u test fazi, beta verzije dostupne su svim korisnicima koji imaju kompatibilne uređaje.

Uz to, posljednja beta verzija Android 13 operativnog sistema pruža prvi pravi uvid u to kako će tačno nova verzija ovog OS-a izgledati. Za korisnike koji imaju Google Pixel telefone i koji su zainteresovani da probaju i sve naredne verzije ovog operativnog sistema bitno je znati kada mogu da očekuju sve naredne verzije do finalne.

Kako se navodi na portalu Android Authority, Google je upravo predstavio okvirni plan objavljivanja narednih verzija Androida 13 koji će takvim korisnicima olakšati iščekivanje.

Prema tom planu, očekuje nas još jedna beta verzija tokom maja, kao i još jedna tokom jula. Kompanija također planira da tokom perioda jun-jul ostvari i željenu stabilnost ovog operativnog sistema, pripremajući ga za finalno lansiranje tokom avgusta mjeseca.

Zanimljivo je da je dinamika objavljivanja developer i beta verzija Android 13 operativnog sistema brža nego ranijih godina. Sa jedne strane, prelazak sa Android 11 na Android 12 operativni sistem donio je neka značajnija unaprjeđenja nego što će to sada donijeti nova verzija ovog mobilnog OS-a, prenosi Benchmark.

Međutim, može se zaključiti i da kompanija Google jednostavno želi da malo ubrza predstavljanje ovih verzija Androida. Koji je razlog ovog bržoj dinamici ne znamo, ali svakako se radujemo konačnoj verziji ovog operativnog sistema.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare