Politika

Stigla ruska reakcija na izjave Izetbegovića: Postići ćemo sve ciljeve koje smo sebi zadali

Ambasada Rusije u BiH reagirala je na izjave Bakira Izetbegovića koje je dao jučer u Brezi.

Naime, Izetbegović je kazao da su Rusija i Srbija glavni destabilizatori regiona i da ne žele mir.

Stigla je reakcije iz Rusije.

“Rusija donosi mir. Nadamo se da će to shvatiti oni kratkovidi političari, koji čak i u žarištu predizborne rasprave – dozvoljavaju sebi antiruske izjave.

U suštini Rusiju uopšte ne zanimaju ovakve izjave jer hoćemo da postignemo sve ciljeve koji smo sebi postavili.

Zahvalni smo onim političarima i običnim građanima Bosne i Hercegovine – a ima ih više – ko dijeli naši vrijednosti, ko razumije da je Rusija uradila sve, a čak i više da stvori uslove za formiranje jednake i nedjeljive bezbjednosti za sve dok nas arogantno nisu željeli da čuju, istovremeno gurajući vojnu mašinu NATO-a prema našim granicama.

Zahvalni smo onima koji shvataju da imamo isto jednako pravo na obezbjeđenje vlastite sigurnosti kao i oni ko hegemonistički proglašava čitav svijet za sferu svojih vitalnih interesa.

Zahvalni smo onima koji izražavaju solidarnost sa nama u našem bolu zbog desetina hiljada civilnih žrtava, uključujući djecu, a koji su poginuli od ruku neonacista i u stvari zbog evropskih i prekoatlantičkih mentora koji manipuliraju ovim rukama.

Zahvalni smo onima koji su sposobni da kroz bezumnu i histeričnu rusofobsku galamu čuju glas istine. Da čuje glas Rusije.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare