Ko je kriv?

Strani mediji pišu o rasulu u reprezentaciji BiH. Zeljkoviću i Misimoviću, da li vas je stid?

O bh. kući fudbala piše se u Evropi, ali ne iz pozitivnih razloga.

Priča o radu N/FS BiH objavljena je danas van granica Bosne i Hercegovine, a govori o modernizaciji infrastrukture koja je trenutno u toku.

Norveški sportski istraživački portal Josimar Football objavio je opsežan članak o poslovima Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, u kojem propituje poslovanje bh. kuće fudbala vezano za gradnju hibridnih terena u BiH.

Članak je djelo italijanskog i bosanskohercegovačkog novinara Alije Alexa Čizmića, a bavi se propustima, kontradiktornostima i nejasnoćama u procesu gradnje hibridnih terena u Bosni i Hercegovini kojim rukovode čelnici N/FS BiH.

“Ovo je prva od tri dijela priče o bosanskom fudbalu. U ova tri dijela nastojat ćemo objasniti dio onoga što nije u redu sa bosanskohercegovačkim nogometom, upoznati sve ljude koji vode Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine (NS/FSBiH), kao i njihovu snažnu povezanost sa politikom i interesnim grupama, dok Uefa okreće glavu”, navode Čizmić i Josimar Football, iako nije rečeno kada će čitaoci imati priliku pročitati ostala dva dijela.