Politika

Stranke Trojke: SDA je pokazala svoju nemoć zasnovanu na krađi i mišićima. Pokušali su kidnapovati proteste od građana

U Sarajevu su večeras održani protesti ispred zgrade OHR-a zbog najavljene odluke koju bi mogao nametnuti visoki predstavnik Christian Schmidt. Većina predstavnici opozicije napustila je proteste nakon što se, uz jasno negodovanje građana, obratio predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

Tim povodom oglasile su se stranke Trojke, NS, SDP, i NiP.

“Kao što redovno na mišiće i zloupotrebama kidnapuju volju građana na izborima, SDA je isto pokušala učiniti i sa protestima građana. Pretvaranje protesta građana u predizborni skup SDA još jedan je pokazatelj nemoći stranke koja pokušava voditi procese u ovoj državi. Nije ni čudno da se sa BiH rade eksperimenti kada predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine mora krasti mikrofon da bi se obratio OHR-u.

SDA je svojim barbarskim ponašanjem i provokacijama pokušala razbiti i nemogućim prikazati jedinstvo državotvornih snaga. SDA tako pokazuje samo svoju nemoć, a njena moć, zasnovana samo na mišićima i krađi, prestaje u oktobru. Moć građana počinje sa krajem etape onih koji su nas doveli do tačke betoniranja etničkih podjela Mostarskim sporazumom. U oktobru počinje etapa normalne države usmjerene ka Briselu”, poručili su iz Naše stranke, SDP-a i Naroda i Pravde.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare