Magazin

Suprug je ostavio kada je nakon moždanog ostala paralizirana: Ona pronašla novog dečka i – prohodala!

Rionu Kelly iz Halifaxa u Yorkshireu (37) je suprug, s kojim je provela 14 godina, ostavio nakon što je ostala paralizirana, no, na sreću, okrenula je novu stranicu u životu i ponovo pronašla ljubav, piše The Sun.

Liječnici su je upozorili da možda više neće hodati nakon što je pretrpjela moždani udar nakon prometne nesreće, ali ona se ipak oporavila zahvaljujući svom dečku ličnom treneru.

Riona je hitno prebačena u bolnicu u martu 2015. godine, nakon što je pretrpjela moždani udar zbog kojeg je ostala paralizirana od struka prema dolje.

Samo pet dana nakon što je primljena u bolnicu, njen je suprug odlučio da je njihov brak gotov. Zajedno imaju četvero djece: Leighanra (16), Caleba (11), Izabelu (9) i Logana (5).

PROČITAJTE  Majka tvrdi da joj je sina spasila Djevica Marija, uvjerena je da se njezino ukazanje može vidjeti i na policijskoj snimci

Teško je prihvatala život u kolicima

“Nakon što me suprug ostavio u bolnici, moja prijateljica Sarah postala mi je najbliža rodbina, ona i djeca podržavali su me tokom oporavka”, kazala je Riona.

Nakon šest sedmica, ona još uvijek nije mogla pomaknuti noge, a liječnici su je upozorili da se možda nikada neće oporaviti. Riona se teško prilagođavala životu u invalidskim kolicima.

“Prvi put kad sam izašla u invalidskim kolicima mislila sam da me svi gledaju, mrzila sam to i mrzila sam sebe. Da mi je neko tada dao izbor život ili smrt, odlučila bih se za ovo drugo jer nisam više željela živjeti”, ispričala je.

PROČITAJTE  Jennifer Aniston šokiralo pitanje voditeljice: Da li ste prostitutka?

Bila je uporna zbog djece

Za divno čudo, nakon nekoliko sati fizioterapije kod Keitha Masona (35), Riona je napokon uspjela napraviti prve korake.

“Doslovno sam vukla svoje tijelo jer noge nisam osjećala, ali nije me bilo briga. Hodala sam i to je jedino bilo bitno. Nakon četiri mjeseca provedenih u bolnici, ojačala sam i stala na noge. Trebalo mi je 25 minuta za svega 16 koraka, ali bila sam uporna zbog djece”, kazala je.

Keith i ona su nakon fizioterapije ostali u kontaktu, a ubrzo se među njima rodila ljubav. “Sada smo zajedno 11 mjeseci, djeci se Keith jako sviđa. Konačno se osjećam kao da živim život koji zaslužujem”, rekla je Riona.Povezani postovi: