Sport

Švedska nam besplatno pravi buduću reprezentaciju: “Naravno da želim igrati za BiH”

Amel Mujanić je još jedan od bosanskohercegovačkih dragulja iz Evrope.

Njegova priča je gotovo standardna: Rođen je u 2001. godine u Malmou gdje sa svega devet godina stigao u istoimeni klub, ali njegovi roditelji su iz Sanskog Mosta.

Već sa devet godina je stigao u Malmo. Nastupa na poziciji veznjaka. Mujanić je trenutno na posudbi u švedskom Ostersu. Već za mjesec dana, ponovo bi se trebao priključiti Malmou.

Ovaj mladi fudbaler, kojeg krase dobar udarac i kvalitetan pregled igre, nije ostao neprimijećen od Švedskog fudbalskog saveza.

“Naravno da imam pozive. Već sam bio u U21 selekciji”, započeo je Mujanić za Sportske.

Ipak, tu nije kraj. Amel ima švedsko državljanstvo, ali i sam kaže da bi mogao nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Na takav korak već su se odlučili momci poput Hadžikadunića, Ahmedhodžića, Nalića, a on o njima kaže:

“Super su momci to napravili. Dobro su igrali za reprezentaciju. Puno im je taj potez pomogao za njihov rating. Zato sad igraju protiv najboljih igrača na svijetu”, priča Mujanić.

Otvoreno smo pitali Mujanića da li postoji želja da zaigra za Zmajeve, a on je poručio:

“Naravno!”, jasan je bio Mujanić.

Otkrio je da mu je uzor Zlatan Ibrahimović i da navija za Liverpool. Ovaj talentovani veznjak izjavio je i da, po pitanju muzike, preferira Asima Bajrića.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare