Politika

Telemach mreža položila test kvalitete uz značajan porast saobraćaja

Tokom borbe sa korona virusom koja podrazumijeva izolaciju ljudi u domovima, korištenje svih servisa Telemacha znatno je povećano, a Telemach mreža je dokazala svoj visok kvalitet usluga.

Internet saobraćaj povećan je za 53 posto, gledanje televizije u realnom vremenu povećano je za 15 posto, dok su gledanje sadržaja iz Video kluba i korištenje usluge vraćanje programskog sadržaja unazad povećani za 10 posto. Korisnici su telefonirali češće nego ranije, tako da je u odnosu na period prije pandemije ostvaren značajan porast saobraćaja u fiksnoj telefoniji od 32 posto.

I pored značajnog povećanja internet saobraćaja, a prema zadnjim rezultatima iz TestMy.net izvještaja, internet kompanije Telemach je i dalje najbrži u BiH, u prosjeku 4,5x brži od ostalih operatera.

Prema mjerenjima TV beata, NovaBH je zadržala poziciju nagledanije televizije sa nacionalnom frekvencijom u BiH, na drugom mjestu po gledanosti i dalje je pozicionirana N1, dok najveću promjenu u gledanosti ima najmlađa televizija, Nova S, koja je sa pete pozicije skočila na četvrto mjesto.

Uvijek popularni sadržaji, poput filmova, serija i dječijeg programa sada se još više gledaju, kako na mnogobrojnim kanalima, tako i u okviru Video kluba.

Telemach mreža je dokazala da se svi korisnici mogu u bilo kojem trenutku osloniti na kvalitet i pouzdanost svih usluga. U Telemachu vjeruju da će i u svakoj prilici u budućnosti pokazati da mogu da se nose sa svim izazovima i da odgovore svim potrebama korisnika.

Zato surfajte internetom, gledajte omiljene sadržaje na TV kanalima i u Video klubu i razgovarajte telefonom koliko god želite, jer je Telemach mreža spremna za vas u svakom trenutku.