Magazin

TikTokerica uznemiravala čuvene fudbalere, sud joj je sada izrekao kaznu

TikTokerica je osuđena na 12 mjeseci zatvora uvjetno zbog toga što je uhodila dvojicu nogometaša engleske Premier lige, a uznemiravala trećeg.

Orla Sloan (21) je ranije priznala da je uhodila zvijezdu Chelseaja i engleske reprezentacije Masona Mounta više od četiri mjeseca, prebnosi Sky News.

Priznala optužbu

Također se izjasnila krivom za izazivanje "ozbiljne uznemirenosti" veznjaka Brightona i selekcije Škotske Billyja Gilmoura nakon što ga je uhodila više od mjesec.

A priznala je još jednu optužbu za uznemiravanje lijevog beka Chelseaja i Engleske Bena Chilwella.

Sloan je također dobila nalog za 30-dnevnu rehabilitaciju, 200 sati volonterskog rada. Naređeno joj je da plati Mountu i Chilwellu po 300 funti (oko 305 eura), a Gilmouru 500 funti.

Sud je prethodno saslušao Sloan koja je Mounta izložila "bombardiranju porukama" između 19. juna i 28. oktobra 2022. godine.

Prethodno je spavala s Mountom nakon što su se upoznali na zabavi u kući njegova saigrača Chilwella u novembru 2020., objavljeno je na sudu.

Iako je par ostao u kontaktu oko šest mjeseci, Mount je kasnije prekinuo vezu sa Sloan. Međutim, ona mu je nastavila slati poruke.

Tužitelj Jason Seetal rekao je na ranijem saslušanju da je u tom trenutku počeo biti meta "bombardiranja porukama".

Bombardovanje porukama

"Tražio je od nje da mu prestane slati poruke prije nego što blokira broj. Tada je počeo primati poruke s novih brojeva. Svaki put kad bi blokirao te brojeve, dolazile bi poruke s drugog broja", naveo je tužitelj.

Za kontakt sa zvijezdom Chelseaja, djevojka je koristila ukupno 21 različit broj. Neke su poruke uključivale fotografije igrača s drugim ženama.

U izjavi za žrtve, Mount je dodao:

Sloan, koja navodno ima desetine hiljada pratilaca na društvenim mrežama, uhodila je Gilmoura između 10. septembra i 28. oktobra 2022. godine.

Tvrdila je da je s njim ostala trudna, što je na sudu opisano kao "potpuna izmišljotina".

Gilmour je rekao da su njene poruke imale "veliki utjecaj" na njegov život nakon što je prešao u Brighton iz Chelseaja u septembru prošle godine.

"Nisam mogao spavati. Morao sam uzimati tablete za spavanje. To je negativno utjecalo na moju formu i profesionalni život. Biti u novom gradu u kojem nemam prijatelje ili porodicu, stvarno je uznemirujuće", rekao je nogometaš.

Kao olakšavajuću okolnost, njen advokat Michael Cogan je naveo da je bila "naivna" kada nije shvatila da se veza s Mountom neće razvijati. Dodao je da se ona kaje i od tada ih nije kontaktirala.