Sport

Treba li čestitati Vici Zeljkoviću jer je insistirao na dovođenju Peteva?

Poznati sportski novinar u BiH, Emir Delić, oglasio se na svom Facebook profilu nakon sinoćne utakmice Zmajeva protiv Ukrajine, koja je završena rezultatom 1:1.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

“Iako je baš prerano za čestitanja, za hvalisanje “ja sam prvi u njemu vidio nešto”… ali ako ćemo ići nekim redoslijedom, onda prvo treba čestitati Vici Zeljkoviću jer je insistirao na dovođenju ovog selektora. Nije odstupio ni jednog pedlja od svog naumu da ga postavi, bez obzira na sve pritiske. I to treba pohvaliti.

Onda treba čestitati Petevu, naravno, jer je u nemogućim okolnostima napravio nešto. Koliko je ono zapravo mjerljivo s nečim prije, tek bi se trebalo utvrditi. Neprijateljsko okruženje koje ga nije željelo, pridobio je na svoju stranu, uvjerio ekipu da ga slijedi, “kupio” znanjem, autoritetom i iskrenošću, prije svih, kapitena, ali i ostale igrače. Mogu zamisliti pod kakvim pritiskom je radio sve vrijeme i ako je nešto zaslužio, to je da u ovih mjesec živi kao i svaki normalan čovjek, bez stresa i osvrtanja ko će mu šta dobaciti.

PROČITAJTE  Petev: Malo nas je atmosfera ponijela. Momci su ginuli za reprezentaciju

Igračima na čelu s kapitenom čestitam jer su vjerovali u sebe i selektora i jer su u svakoj utakmici do sada baš davali sve od sebe.

Čitam sinoć i jutros statuse ovih što likuju, što slave dvije utakmice prije kraja, što se naslađuju i prozivaju protivnike ovdašnjeg selektora. Kao oni su govorili da je on pravi, a većina nije ni znala čovjeka ni šta i koliko može…

To vam ni Petev sigurno ne bi odobrio i preporučio, poznavajući čovjeka, nije od tog posla da se uzdiže kad je dobro. Nemojte se dizati ni kad je donekle dobro, a ne treba se ni spuštati kad je loše.

Biće vremena da se radujemo, jednostavno sad nije još takvo vrijeme. Do cilja ima još nekoliko prepreka”, napisao je Emir Delić u svom statutu na Facebooku.

PROČITAJTE  Cirkus u BiH: Gosti došli na utakmicu pa poljubili vrata
Tagovi:


Povezani postovi: