prva ljubav

Trenutak za historiju. Lionel Messi se sprema za utakmicu u kojoj će teško suzdržati suze

Kad ljubitelji nogometa pomisle na Lionela Messija, pomisle na Barcelonu i njegova postignuća u dresu španskog diva.

Međutim, istina je da je Argentinčeva prva ljubav došla prije nego što se preselio u Španiju kao dječak.

Messi je odrastao kao navijač Newell's Old Boysa kad je bio dječak. Sada bi 36-godišnjak trebao igrati protiv kluba iz svog djetinjstva i to kao član američkog MLS ligaša Inter Miamija.

Dana 15. februara, stadion DRV PNK u Miamiju bit će svjedok susreta MLS tima s argentinskim kolegama u sklopu predsezonske.

Messijevu ekipu trenira još jedan bivši član Barcelone, Gerardo Tata Martino. Njih dvojica će igrati s timom iz njihovog rodnog grada, Rosarija, gdje su odrasli u omladinskom pogonu.

Messi je napravio skok u Barcelonu nakon što je igrao za mlađe kategorije Newell'sa, dok Martino drži rekord u broju nastupa u historiji Old Boysa.

On je također vodeća figura njihovih naslova osvojenih 1988., 1990., 1991. i 1992. godine. Osim toga, osvojio je još jedan naslov 2013. kao menadžer.

Messi je ranije izrazio želju da se vrati u rodnu Argentinu i igra za Newell's prije nego što objesi kopačke o klin. Međutim, s ugovorom do decembra 2025., transfer u Sjedinjene Američke Države barem će zasad staviti njegove planove na čekanje.

"Oduševljen sam što mogu poželjeti dobrodošlicu svom voljenom Newell'su u naš dom u Miamiju. Bit će to posebna utakmica zbog onoga što mi Newell's Old Boys znače", rekao je Martino u decembru.

Ulaznice za utakmicu su već u prodaji, a oni koji žele prisustvovati morat će duboko zavući ruku u džep. Cijene karata kreću se od 120 do vrtoglavih 7.500 dolara.