Svijet

Trump održao skupove: Biden će uništiti Floridu, moj plan će uništiti virus

Amerlčki predsjednik Donald Trump je u sklopu predizborne kampanje boravio u Sjevernoj Karolini i na Floridi, jednima od saveznih država u kojima ishod predsjedničkih izbora nije “unaprijed” poznat, te je poručio okupljenima da su Bidenovi planovi opasni za američku ekonomiju.

“Ako želite spasiti Ameriku, morate glasati”, rekao je hiljadama okupljenih pristaša na aerodromu u Jacksonvilleu u Floridi.

Ustvrdio je da je Biden previše lijevo za Amerikance te je upozorio da bi demokratski planovi za borbu protiv koronavirusa ugrozili ekonomiju.

Kritičari navode da Trump nije predstavio nacionalnu strategiju za borbu protiv koronavirusa, koji je usmrtio više od 200 hillada ljudi u SAD-u, najviše na svijetu. Trump tvrdi da će vakcina uskoro biti dostupna te je brzo ukinuo restrikcije nakon karantina u proljeće, koja je prouzrokovalo veliko povećanje stope nezaposlenosti.

“Bidenov će plan uništiti Floridu”, rekao je Trump. “Moj će plan uništiti virus”, dodao je.

Ranije je u Charlotteu u Sjevernoj Karolini potpisao dvije izvršne uredbe, uključujući jednu kojom želi osigurati da građani s postojećim zdravstvenim problemima zadrže osiguranje.

Trumpova administracija želi dokinuti tzv. “Obamacare” kojim je, između ostalog, uvedeno da osobe s postojećim zdravstvenim problemima ne plaćaju skuplju policu zdravstvenog osiguranja.

Amerikanci, pokazuju nacionalne ankete, više vjeruju Bidenu nego Trumpu po pitanju zdravstva, za razliku od ekonomije.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare