Svijet

Trumpova proslava u izbornoj noći pretvorila se u korona-party

Izborna proslava Donalda Trumpa koja se održala prošle srijede, a na kojoj se on neopravdano proglasio pobjednikom predsjedničkih izbora, pretvorila se u još jednog superširitelja u Bijeloj kući.

Naime, prema posljednjim izvještajima sve je veći broj učesnika te zabave koji su nakon nje bili pozitivni na covid-19, piše Forbes.

Tako su posljednju sedmicu na koronavirus bili pozitivni direktor Bijele kuće Brian Jack i još jedan zaposlenik u uredu za političke poslove Bijele kuće, bivša pomoćnica Trumpove kampanje Healy Baumgardner, tajnik za stambeni i urbani razvoj Ben Carson i savjetnik Trumpove kampanje David Bossie. Svi navedeni dužnosnici bili su na Trumpovoj zabavi.

Na covid-19 je pozitivan i predstavnik Ureda Bijele kuće Mark Meadows, koji je fotografiran kako se na proslavi druži s ostalim učesnicima bez zaštitne maske na licu.

Bijela kuća odbila je komentirati ove slučajeve.

Ovo nije prvo takvo žarište u Bijeloj kući. Naime, 26. septembra Trump je priredio događaj u kojemu je objavio da će njegova kandidatkinja za Vrhovni sud biti Amy Coney Barrett. Na događaju je bilo oko 200 ljudi, a kasnije se doznalo da se nakon njega covidom-19 zarazilo najmanje 40 učesnika i njihovi kontakti. Glavni američki stručnjak za zarazne bolesti Anthony Fauci rekao je da se radi o “superširiteljskom događaju”.

Među onima koji su ubrzo nakon proslave u septembru bili pozitivni na koronavirus bio je i sam Donald Trump, kao i njegova supruga Melania i njihov sin Barron, te glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare