Politika

U Kaknju počeo glavni odbor: SDA odlučuje hoće li ostati u pregovorima o Izbornom zakonu

U toku je sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Kaknju, na kojoj se prisutnima obraća i lider stranke Bakir Izetbegović.

Podsjetimo, kako je jučer najavio Izetbegović, na sjednici će biti donesene i bitne odluke, između ostalog i u vezi sa pregovorima o Izbornoj reformi.

“Ne bih rekao da će se SDA ikada povući iz pregovora sa međunarodnom zajednicom. I kolegij SDA je tako stvari jučer usmjerio, takve su naše preporuke. Mi smo stranka koja je ozbiljna, koja je sa međunarodnom zajednicom napravila ozbiljne pomake, ozbiljne sporazume u protekle tri decenije. Ne mislimo da je to način na koji se treba odnositi sa prijateljima iz međunarodne zajednice. Naravno, treba se boriti za ono za šta smatramo da se treba boriti kada je u pitanju BiH. Mislim da se sama međunarodna zajednica za sada povukla, jer je vidjela jedan tvrd odgovor od strane Dodika”, rekao je Izetbegović.

PROČITAJTE  Komšić: Schmidt rado prihvata prijetnje HDZ kao alibi za nepostupanje
Glavni odbor SDA

Također, bit će razmatran Prijedlog izmjena i dopuna Statuta SDA i Pravila izbornog postupka u SDA, te Prijedlog poslovnika o radu Etičkog odbora SDA.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare