U Sjenici je zbog poplava proglašena vanredna situacija. Usljed obilnih padavina i otapanja snijega izlila se rijeka Grabovica poplavljene kuće
Region

U Sjenici proglašena vanredna situacija, izlila se Grabovica

U Sjenici je zbog poplava koje su pogodile opštinu na Pešterskoj visoravni proglašena vanredna situacija. Usljed obilnih padavina i otapanja snijega izlila se rijeka Grabovica koja protiče kroz centar te sandžačke opštine. U sjeničkom naselju Bukreš poplavljeno je više od 40 domaćinstava i tu je situacija najteža.

Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić izjavio je za AA da su sve mašine i veliki broj radnika javnih preduzeća i nadležnih službi na terenu od sinoć. Mujagić je dodao da je prioritet rad na prevenciji i ojačavanju bedema na riječnim koritima, ali i zaštita života i imovine žitelja Sjenice. A zbog najavljenih novih padavina i porasta nivoa vodostaja svih rijeka u toj opštini.

„Stanje je dosta teško, zato smo na sjednici Štaba za vanredne situacije i donijeli odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Sjenice. U Sjenici je pala ogromna količina kiše u proteklih 48 sati. Nikada nije zabilježen veči vodostaj rijeke Grabovice koja prolazi kroz centar grada. I nikada više problema nije napravila nego sada. Mnogi objekti su pod vodom, imali smo i nekoliko evakuacija tokom noći. Brojne ekipe su na terenu, pomažu žiteljima da ispumpaju vodu iz domova i dvorišta. Daleko smo od stabilne situacije. Zbog najavljenih novih padavina Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju“, izjavio je predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

Zbog porasta vodostaja Lima, vanredna situacija proglašena je i u opštini Prijepolje. Zbog padavina i porasta vodostaja Raške, Jošanice i Ibra u stalnom su zasijedanju i u pripravnosti štabovi za vanredne situacije i nadležne službe grada Novog Pazara i opštine Raška.

Sjenica danas / Foto: AA
Poplavljene kuće / Foto: AA


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare