Region

U Srbiji zbog sigurnosti smanjen broj škola u kojima se polaže završni ispit

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je spreman operativni plan za završni ispit, dodajući da ministarstvo čini sve da on protekne u najboljem redu, da djeca budu sigurna i da to ne bude traumatično iskustvo ni za njih ni za roditelje.

Ružić je, navodeći da će polaganje biti održano 27, 28. i 29. juna, istakao da je resorno ministarstvo u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije i postoji detaljno razrađeni plan aktivnosti za slučaj prijave bombe u školama.

Ukazao je na to da je Republička upisna komisija donijela odluku o promjeni procedure sprovođenja završnog testa i da se, zbog sigurnosti, redukuje broj škola u kojima će se polagati završni ispit.

Prema njegovim riječima, broj školskih objekata u kojima će se održavati završni ispit smanjen je za približno 60 odsto, pri čemu je taj broj sada 522 od 1.260, koliko ih je bilo planirano u početku.

“Na nama je da garantujemo potpunu sigurnost, ali i da omogućimo da svi učenici imaju jednake uslove za polaganje testova”, rekao je Ružić i dodao da su testovi odštampani i biće odvezeni na lokacije u pratnji policije.

Prema njegovim rečima, svaka osnovna škola će obavjestiti svoje učenike, kao i njihove roditelje, u kojim će se školama polagati završni ispit.

“Želimo da unaprijed zahvalimo svima na razumjevanju, prije svega roditeljima, a da učenicima poželimo da se na miru pripreme za taj test i da upišu ono što su želeli”, kazao je Ružić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare