Politika

U TK došlo do promjene skupštinske većine: Damir Šišić uspio spojiti i nespojivo

U Tuzlanskom kantonu došlo je do promjene skupštinske većine. Za naše prilike ništa novo. Sva medijska pažnja, u tom procesu, se sručila na pleća mlađahnog i neiskusnog SDA premijera – stručnog saradnika.

S druge strane, niko ne analizira kakavog je sadržaja skupštinska većina koja ga je izabrala. Pored „vrijedne“ i „održavane“ PDA preletačevičke, ima u toj plejadi, iznimno raznolikog i živopisnog svijeta. Jedna od vladajućih ručica, pripada i Damiru Šišiću iz Doboj Istoka. Ono što bismo mogli izdvojiti iz „bogate“ biografije jeste da je Damir, jedini u državi, uspio spojiti nespojivo. U isto je vrijeme i u izvršnoj i u zakonodavnoj vlasti, ali i u političkom organu.

Naime, SDA svestrani zastupnik u Skupštini TK, ujedno je imenovani zvaničnik u Centru za uklanjanje mina.

Vijeće ministara ga je imenovalo na tu funkciju. U biografiji navodi da je diplomirao, pazite sada, na „Fakultetu za obrazovanje diplomiranih pravnika i diplomiranih ekonomista za rukovodeće kadrove“ koji je sa sjedištem negdje u Srbiji.

S obzirom na vrstu škole koja odgaja „rukovodeće kadrove“, pravo je čudo, pa ga SDA nije predložila za premijera, nego teret mora nositi stručni saradnik iz komunalnog preduzeća.

Ne smeta Stranci demokratske i rukovodeće akcije, što Damir ne poznaje niti jednog kolegu sa studija, niti to, što ga istražuje parlamentarna komisija za sukob ineresa.

Ne smeta Stranci demokratske akcije, što je Damir, a kada je aplicirao na rukovodeće mjesto u Centru za uklanjanje mina, morao priložiti i dokaz da nije u stranci i politički angažovan.

Damir Šišić je izgleda toliki rukovodilac, da obavlja i dužnost sekretara KO SDA TK. Valjda nije imao ko drugi.
Usput, prije određenog vremena, lopovi su, otuđili službeni automobil ispred zgrade u kojoj stanuje Damir Šišić, iako isti nema pravo korištenja službenog vozila 24 sata.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare