Zdravlje

U WC ne idete bez mobitela? Prekinite tu naviku, nije nimalo zdrava

Odlazak na zahod postao je sinonim za provođenje vremena na mobitelu. No ta navika može biti jako štetna, kako za našu probavu i zdravlje, tako i za naš um, prenosi Thrillist.

Pranje ruku postaje bezvrijedno Kad svoj mobitel ponesete u wc, izlažete ga mnogim klicama i bakterijama poput salmonele. Razni higijenski stručnjaci izrazili su zabrinutost zbog osoba koji nose svoje mobitele u kupaonicu.

Kažu da kada obavljate nuždu, mobitel prebacujete iz ruke u ruku te na njega nanesete sve bakterije koje se nalaze oko vas, pa čak i pranje ruku postaje bezvrijedno!

To je zato što su se bakterije do tada zalijepile za vaš mobitel koji opet držite u rukama – i nakon pranja.

Povećavate šanse za pojavu hemoroida

“Kada na zahodu ostanete duže od 20, 30, 40 minuta, vršite nepotreban pritisak na rektum, što može uzrokovati hemoroide i definitivno pogoršati situaciju ako ih već imate”, rekao je dr. Partha Nandi.

“Produžavanjem ovog pritiska možete pogoršati gastrointestinalne probleme, a problem koji je umjeren može postati vrlo ozbiljan. Uz to, neugodan položaj sjedenja na zahodu može pogoršati probleme sa živcima i kukovima”.

Vaš mozak treba pauzu

Kupaonica je nekada bila mjesto bez ometanja i tehnologije. To više nije tako, što nije dobro za mentalnu aktivnost. Obavljanjem nužde inače ste svom mozgu dali kratki predah od mnogobrojnih obaveza i problema, ali mobiteli to više ne dopuštaju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare