Sport

UEFA istražuje novi slučaj namještanja utakmice u Srbiji. Sumnjivi i igrači

UEFA (Evropska nogometna federacija) je pod oznaku „sumnjivo“ stavila novu utakmicu Superlige Srbije, u pitanju je meč 30. kola između Radnika i Novog Pazara.

Pomenuta utakmica odigrana je 11. aprila i završena je pobjedom domaćeg tima u Surdulici rezultatom 2:0, strijelci su bili Siniša Babić u 10. i Uroš Milovanović u 35. minutu, prenosi Nova.rs.

Specijalizovane službe za praćenje klađenja, direktno povezane sa evropskom fudbalskom federacijom, locirale su nekoliko sumnjivih pojava i enormno velike uplate na pobjedu Radnika. Zato su i poslale ka Beogradu signal da reaguje i stavi kompletan slučaj pod lupu, saznaje Sport Klub.

Pod sumnjom su, kako se navodi, i pojedini fudbaleri Novog Pazara.

Cjelokupnim slučajem, prema ranije definisanoj proceduri, normiranoj i od UEFA, bavit će se organi Fudbalskog saveza Srbije.

Po dolasku prijave iz Nyona, prva reakcija očekuje se od oficira za integritet i istrage Svetislava Đurovića. Slučaj potom preuzimaju, prema novom Statutu FSS, Disciplinska i etička komisija, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić.

Trebalo bi se da se sprovede detaljnija istragu, eventualno da se zatraži izjašnjavanje potencijalno sumnjivih fudbalera i predstavnika klubova, potom na red dolaze i konkretne sankcije.

U ovom slučaju, potencijalne kazne kreću se od finansijskih do oduzimanja bodova.