Sport

UEFA odgodila sastanak vezan za Euro. Evo gdje je zapelo

UEFA je odgodila sastanka izvršnog odbora ‘zbog postojanja niza otvorenih pitanja vezanih za smanjeni broj gradova domaćina Eura’, navodi se u saopćenju Evropske nogometne federacije.

UEFA je 17. marta objavila da odgađa Euro 2020. za godinu zbog pandemije koronavirusa. Prvenstvo, koje je sačuvalo svoj služveni naziv Euro-2020., održat će se od 11. juna do 11. jula 2021.

To 16. izdanje evropskog nogometnog prvenstva trebalo se održati u 12 gradova 12 zemalja s otvorenjem u Rimu, u Italiji, jednoj od najviše pogođenih zemalja koronavirusom.

Međutim, odgoda prvenstva za godinu dana izgleda predstavlja problem za neke gradove domaćine. Glasgow i London, u kojima bi svoje utakmice u grupi D protiv Engleske, Češke i reprezentacije iz dodatnih kvalifikacija trebali igrati hrvatski nogometaši, nisu među spornim gradovima.

„Ideja je da ostanemo u istim gradovima. Razgovarali smo s predstavnicima devet gradova i sve je riješeno. No s tri grada imamo problem“, izjavio je prošle sedmice predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

„Dakle, nastavit ćemo pregovore i u načelu zadržat ćemo održavanje Eura u 12 gradova. Ako ne, spremni smo organizirati ga u deset, devet ili osam gradova“, dodao je.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare