Puni Gas

Unikatni BMW R 18 Heavy Duty predstavljen na Floridi

Kodlin Bikes, njemačka kompanija specijalizovana za prerađivanje motocikala, predstavila je na Floridi svoj po mjeri urađeni BMW R 18 B.

To je prva saradnja koju su s kompanijom BMW Motorrad imali Fred Kodlin i njegov sin Len.

R 18 B Heavy Duty je motocikl u tipičnom Kodlin stilu. Donosi sistem vazdušnog oslanjanja naprojed i pozadi. Ima i potpuno prerađen gornji ram radi smanjenja visine sjedišta i rezervoar od lima koji je duži od originala.

Tu je, naravno, i pregršt drugih, manjih promjena, prenosi Autoblog.rs.

Dizajn također uključuje prednji spojler i sistem podnog osvjetljenja u 3 boje, pruge i šablon na zadnjem blatobranu koji kombinuje Kodlin i “100 godina BMW Motorrada”.

Tim njemačke kompanije je tri mjeseca radio na projektu. Posebnu pažnjom je obratio na detalje na limovima, uključujući nove bočne poklopce i aluminijumske panele.

R 18 B Heavy Duty je bio pravi projekt oca i sina. Svi vijci na motociklu su napravljeni od nehrđajućeg čelika, sa lijepom Torx glavom.

BMW i Konlin lansirali nevjerovatnu konstrukciju

Tu su i Marshall R 18 B zvučnici i pojačalo koji su također ugrađeni u bočne kutije.

Kako navodi portal Autoevolution, Nijemci su još jednom uspjeli, iskoristivši Daytona Bike Week održan na Floridi.

Koristeći veliki motociklistički događaj kao platformu, BMW i partner Fred Kodlin Motorcycles lansirali su u ovu nevjerovatnu konstrukciju.

Za obožavatelje prilagođenih motocikala općenito, ali posebno za posjetitelje Daytona Bike Weeka, ime Fred Kodlin ne treba predstavljati.

Nijemac modificirao dvotočkaše od 1980-ih, a čak i otkrio neke od njih. Štaviše, 2007. postao je prvi neamerikanac koji je uvršten u Kuću slavnih Međunarodnog udruženja majstora za izradu motocikala (IMBBA).Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare