prebacivanje profila Netflix na crnoj podlozi
Magazin

Uvodi se mogućnost prebacivanja profila na Netflixu, nakon što vas izbaci iz računa prijatelja

Prebacivanje profila na Netflixu je nova opciju – Profile Transfer koju je nekoliko mjeseci testirao u izabranim zemljama. Opcija korisnicima dozvoljava micanje ‘preporuka, pregleda, korisničkih listi, pohranjenih igara i ostalih postavki’ na novi račun, piše u službenoj objavi.

Postoje sveukupno dva razloga za postojanje ove opcije. Prvi je za one koji račun dijele sa cimerom, partnerom ili roditeljima i onda jednog dana – kad se odseli ili raziđu. Ta osoba može sa sobom ponijeti svoj profil i prebaciti ga na nov račun bez potrebe za neugodnim mijenjanjem lozinki, pozivanjem vlasnika računa i dogovora oko toga što ćete s profilom i tako dalje. Netflix želi da svi koji gledaju njihove programe mogu prijeći na potpuno nov račun koji se sjeća da im se jako svidio ‘Je li to kolač?’.

Drugi razlog je da Netflix uskoro planira napraviti potez koji će velik broj korisnika prisiliti da uzmu svoj Netflix račun. Lov na korisnike koji dijele lozinke jedna je od glavnih Netflixovih ciljeva. Na to gledaju kao još jedan način ostvarenja dodatne zarade. Kompanija je procijenila da više od sto miliona domaćinstava koristi dijeljene račune.

Profile Transfer u oba slučaja korisnike može provesti kroz otvaranje novog Netflix računa uz pomoć postojećeg profila. Vodič kroz proces je vrlo pozitivan i korisniku poručuje da može imati svoj račun i zadržati sve što je volio oko svojeg profila. Korisnik, ipak, ostavlja sigurnosnu kopiju profila na postojećem računu, piše Verge.

Prebacivanje računa od marta se testira u Čileu, Kostariki i Peruu, a sad stiže do većeg broja zemalja. Kompanija testira načine ‘dodavanja dodatnog doma’ na račun. Time se za par dolara više može dodati više korisnika, verifikacijske kodove za pristup računu i tako dalje. U svakom slučaju, ako s nekim dijelite Netflix – Netflixu se to ne sviđa.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare