uhapšene dvije osobe

Uz pomoć dokaza iz Skya i Anoma: Pronađeno vozilo korišteno za krijumčarenje većih količina droge na području Sarajeva

Radeći na predmetu kodnog naziva “Tranzit” sa dokazima iz kriptovanih Sky i Anom aplikacija, policijski djelatnici SIPA su u saradnji s policijom MUP-a KS i MUP-a RS, na području Istočnog Sarajeva uhapsili su dvije osumnjičene osobe.

Osumnjičeni su pod istragom za kaznena djela organiziranog kriminala povezana sa neovlaštenim saobraćajem većih količina droga. Osumnjičeni su za učešće u organiziranoj grupi koja je vršila krijumčarenje velikih količina različitih opojnih droga na područje BiH, iz susjedinih zemalja kao i Slovenije.

Kod jednog od osumnjičenih, pronađeno je i sakriveno putničko motorno vozilo, kojim je prije više mjeseci, izvršeno krijumčarenje droge “kokain” na području Sarajeva, a za kojim su policijske agencije tragale duže vremena.

Osumnjičeni su u zakonskom roku predati postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji je ispitao osumnjičene i za jednog osumnjičenog predložio određivanje mjere pritvora, a za drugog osumnjičenog određivanje mjera zabrane, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.