Zanimljiva priča

“Visoka sam 91 cm, a moj suprug 180. Njegova majka se jako protivila vezi”

Foto: Facebook

Yesi Lainez iz Kalifornije ima 34 godine i visoka je 91 cm, a to se mami njenog muža ne sviđa. No oni su ludo zaljubljeni.

Od svekrvinog odobravanja strahuju mnoge žene, a to je posebno zastrašujuće za Yesi. Ova 34-godišnjakinja je gotovo 90 cm niža od supruga Bryana (36). Yesi je visoka poput prosječnog dvogodišnjaka.

Ona ima stanje koje pogađa jednu od milion osoba i mora koristiti invalidska kolica u svakodnevnom životu. I dok je Yesi svjesna da će roditeljima partnera možda trebati vremena da je prihvate, Bryanova mama Maggie bila je neodlučnija nego što je očekivala.

"Kad sam je upoznala, mogu reći da je bila napeta", priznaje Yesi i dodaje kako je njena svekrva pitala Bryana je li siguran da želi biti s nekim kome će 'brisati stražnjicu do kraja života'.

Nakon toga, par nije razgovarao sa svekrvom Maggie šest mjeseci. Yesina svekrva pretpostavlja da ju njeno stanje čini potpuno ovisnom o Bryanu, koji će morati posvetiti svoj život njenom njegovanju. Međutim, to je daleko od istine jer Yesi živi uglavnom neovisnim životom u kojem se može sama kretati, voziti i raditi.

Par se upoznao putem interneta, prvi spoj imali su 2018., a godinu dana kasnije su počeli živjeti zajedno. Imali su vjenčanje na plaži na Bahamima u septembru 2021., no Bryanova mama nije bila oduševljena i kada je izrazila svoje mišljenje, izazvala je porodični razdor.

Od tada su se ipak odnosi među njima popravili jer je Maggie saznala više o Yesinom životu kao i dinamici između para. Yesi se cijeli život suočavala s osudama zbog svoje visine, uključujući i to što su joj govorili da bi trebala 'izlaziti samo s osobom koja je poput nje'. I baš poput Maggie, mnogi pretpostavljaju da je Bryan Yesin njegovatelj, a ne njen suprug.

"Neko će prići Yesi i samo je nasumice pogladiti po glavi", kaže Bryan. Zbog njenog stanja, njena hrskavica i zglobovi degeneriraju brže od onih kod prosječne osobe.

Među njenim svakodnevnim izazovima su posezanje za stvarima, pronalaženje odjeće za odrasle koja joj pristaje i otvaranje posuda. Par bi volio imati djecu, ali trenutno nemaju vremena, no za sada su sretni i sa svojim kućnim ljubimcima.