Magazin

Vrijeme je jagoda: Donosimo recept za mousse od samo 3 sastojka. Treba vam 15 minuta

Mousse je kremasti i lagani desert koji se može pripremiti od raznih slanih i slatkih namirnica. Mi vas izazivamo da napravite slastan mousse

Mousse je kremasti i lagani desert koji se može pripremiti od raznih slanih i slatkih namirnica. Mi vas izazivamo da iskoristite sezonu jagoda te napravite slastan mousse od tih finih plodova iz porodice ružovki.

Za ovaj recept potrebna su vam svega tri sastojka i dobar blender, mikser ili sjeckalica.

Sastojci za mousse od jagoda:

  • 450 grama svježih jagoda
  • 300 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 2 kašike šećera, meda ili javorovog sirupa

Priprema moussea od jagoda:

Dobro operite jagode te im odstranite peteljke. Narežite ih na manje komade.

Stavite jagode u kvalitetniji blender ili sjeckalicu zajedno sa šećerom te pulsirajte dok ne dobijete glatku smjesu. Za to će vam biti potrebno dvije do tri minute.

U mikseru napravite šlag, pa u njega nježno umiješajte pire od jagoda.

Dobivenu smjesu rasporedite u manje tegle ili posude i stavite na hlađenje barem pola sata prije konzumacije.

Poslužite s komadićima svježih jagoda.