Region

Vučić od Putina dobio nešto što su svi smatrali nemogućim: ‘Kad sam im to prenio, skakali su od sreće’

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopćio je nakon razgovora sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom da će cijena plina ostati ista u narednih šest mjeseci – 270 dolara.

“Postigli smo nešto što smo možda jednom pomenuli i pokušali i Putin je pokazao izuzetno prijateljstvo prema Srbiji – da u narednih šest mjeseci dobijemo cijenu od nevjerovatnih 270 dolara, da nam se ne mijenja cijena, da ostane potpuno ista”, poručio je Vučić.

Rekao je da su dobili povećanje količine gasa za tih šest mjeseci, kao i fleksibilnost za koju je, kaže, posebno molio.

“Kada sam to saopćio u hotelu, direktor Srbijagasa Dušan Bajatovoić je skakao od sreće jer je mislio da je nemoguće da se to postigne”, rekao je Vučić i dodao da je Putin tokom sastanka pred njim razgovarao sa svim važnim ljudima iz različitih oblasti.

PROČITAJTE  Vučić nakon protesta promijenio ploču? 'Pričat ću s Rio Tintom. Ako se možemo dogovoriti - možemo, ako ne...'

Vučić je nakon sastanka prenio da je sa Putinom razgovarao o mnogo tema, uz zahvalnost ruskom predsjedniku na izuzetnom gostoprimstvu.

“To je bio jedan od naših najdužih sastanaka, tri sata smo razgovarali sami o svim važnim pitanjima”, rekao je Vučić.

Dodao je da je Putin dobro razumio značaj cijene gasa, količine i tzv. gipkosti gasa, navodeći da im je do kraja februara potrebno oko 13 miliona kubnih metara gasa, a u maju i junu 4 ili 5 miliona, a nije svejedno da li, kada pređete prosječne količine, kupujete na berzi ili ne.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare