PREDIZBORNA KAMPANJA

Vučićev prst u oko najsiromašnijim građanima Srbije: Šta će vam normalne plate, evo vam stadioni vrijedni milijarde

Cijele protekle sedmice Srbija “gori” od štrajkova
FOTO: Instagram/Buducnostsrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je juče otvaranju stadiona “Kraljevica” u Zaječaru. Ovo je treći u nizu stadiona koji Vučić otvara u posljednjih nekoliko mjeseci, a njihova ukupna vrijednost iznosi više od 10 milijardi dinara, što u jeku štrajkova poštara, poljoprivrednika i zdravstvenih radnika deluje kao novi prst u oko građanima.

Cijele protekle sedmice Srbija “gori” od štrajkova. Poljoprivrednici blokiraju puteve, poštari su obustavili rad jer neće više da rade za 50.000 dinara, u štrajk zbog loših uslova rada i nedostatka stručnog kadra ulaze i sindikati zdravstvenih radnika.

Za to vrijeme predsjednik Srbije otvara stadione čija se vrijednost mjeri u milijardama dinara.

Juče je na redu bio Zaječar. Uoči dolaska Vučića, ulaz na stadion “Kraljevica” bio je okupiran pristalicama SNS. Ispred stadiona i u okolini mogli su se videti autobusi sa tablicama iz Beograda, Negotina, Bora i mnogih drugih gradova.

Više desetina kulturno-umjetničkih društava je bilo tu, kao i veliki broj djece na tribinama. Uglavnom su to bili juniori lokalnih fudbalskih klubova, koji su organizovano dovedeni na otvaranje.

Sve je podsećalo na još jedan predizborni miting SNS, na kojem će govoriti predsjednik Srbije. Iako to zvanično nije bio, piše Nova.rs