na računaru whatsapp
IT

WhatsApp na računaru: Dolazi opcija koja će dopisivanje učiniti još sigurnijim

Korisnici WhatsAppa koji aplikaciju za dopisivanje koriste i na računaru i na pametnom telefonu znaju da je jedna od glavnih boljki pitanje sigurnosti prepiske. Tačnije, nije bilo moguće ostati ulogiran u aplikaciju na računaru, a zaštititi prepisku.

No, to bi se uskoro moglo promijeniti. Naime, kako su otkrili na portalu wabetainfo, koji otkriva buduće opcije u aplikaciji, korisnici će uskoro dobiti mogućnost postavljanja lozinke za ulazak u aplikaciju WhatsApp na računaru.

To će omogućiti korištenje aplikacije WhatsApp za računar i na dijeljenim računarima, ali i dati korisnicima viši stepen zaštite te im olakšati zaštitu njihovih povjerljivih prepiski. Opcija PIN-a, odnosno lozinke, već je bila omogućena za aplikaciju na pametnom telefonu.

Korisnici koji se odluče postaviti lozinku morat će je upisati kad god požele ući u aplikaciju na PC-ju. A ako zaboravite lozinku, nema straha. Bit će dovoljno da se izlogirate iz aplikacije na računaru i ponovo ulogirate skeniranjem QR koda pomoću pametnog telefona.

Zasad nema govora o mogućnosti biometrijskog otključavanja aplikacije. Ali nije isključeno ni da će takva opcija biti moguća u nekoj budućoj verziji aplikacije.

Opcija postavljanja lozinke neće biti automatski aktivirana u aplikaciji, već će je korisnici morati sami uključiti u postavkama. Ali bit će jednako dostupna korisnicima na Windows i Mac računarima.

Treba naglasiti kako se ova opcija neće odnositi na korištenje WhatsAppa u internetskom pregledniku.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare