Pakleni Šund

Za one koji žele da se vrate u svijet Harryja Pottera i Igre prijestolja stigle su fantastične vijesti

Britanski glumac Rupert Grint proslavio se ulogom Rona Weasleyja, ali nakon Harryja Pottera Grintova karijera nije krenula u pravom smjeru

Warner Bros. Discovery je u srijedu objavio da će franšize 'Igra prijestolja' i 'Harry Potter' zaživjeti u novom ruhu na novostvorenom studijskom streaming servisu Max.

Za one koji su željni da se vrate u čarobnjački svijet 'Harryja Pottera', vežite se jer Maxu franšiza stiže u obliku televizijske serije po scenariju (CNN i Max su oba dio iste matične kompanije, Warner Bros. Discovery).

Vjerna adaptacija

Serija će biti "vjerna adaptacija" omiljenih knjiga "Harry Potter" autora J.K. Rowling, koja će također služiti kao izvršna producentica na projektu, navodi se u saopćenju za javnost. Rowlingove knjige "Potter" objavljene su između 1997. i 2007.

U televizijskoj seriji će se naći nova lica koja će preuzeti uloge koje su proslavili u filmovima "Potter" Daniela Radcliffea, Emme Watson i Ruperta Grinta, piše CNN.

Očekuje se da će serija trajati neviđenih 10 godina uz obećanje da će svaka sezona „biti autentična originalnim knjigama i donijeti Harryja Pottera i ove nevjerovatne avanture novoj publici širom svijeta, dok će originalni, klasični i omiljeni filmovi ostati u srži.”

U Westerosu, Max će pokrenuti drugu seriju prequel-a u univerzumu "Igre prijestolja", pod nazivom "Vitez od sedam kraljevstava: Vitez iz hedgea" zasnovanu na romanima "Zakucavanje i jaje" autora Georgea R.R. Martina iz 2013.

Datumi izlaska

Prednastavak je smješten vijek prije događaja originalne „Igre prijestolja“, koja je trajala od 2011. do 2019. godine. Usredsređuje se na lutanja „dva nevjerovatna heroja“, Ser Dankana Visokog i njegovog štitonoša Ega, prema saopćenju za javnost.

"Smješten u doba kada Targaryen linija još uvijek drži Gvozdeni tron, a sjećanje na posljednjeg zmaja još nije prošlo iz živog sjećanja, velike sudbine, moćni neprijatelji i opasni podvizi čekaju ove nevjerovatne i neuporedive prijatelje", navodi se u saopćenju.

Najava za novi prequel "Thrones" dolazi nakon što je "House of the Dragon" debitovao 2022. "Dragon" je također serija prequel, zasnovana na Targaryen građanskom ratu i smještena skoro 200 godina prije "Igre prijestolja". Zasnovan je na Martinovoj knjizi "Fire & Blood" iz 2018.

Datumi izlaska za obje nove serije još nisu objavljeni.