Vijesti

Zajednička aktivnost volontera Crvenog križa Sapna i službenika MUP-a TK

Volonteri Crvenog križa u Sapni, tokom vikenda su građanima dijelili zaštitne maske i zajedno sa službenicima MUP-a Tuzlanskog kantona upozoravali na poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

“Policijski službenici upoznaju građane sa odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, dok volonteri dijele maske”, izjavila je danas medijima Amra Kapidžić, glasnogovornica MUP-a TK.

Amela Hamidović je volonterka Crvenog križa Sapna. Tokom vikenda je svoje građane upozoravala o prevenciji suzbijanja koronavirusa.

“Ovoga puta policijski službenici su zaustavljali automobile i upozoravali na nove odredbe zakona, a mi smo dijelili maske. Upozoravali smo radnike, prolaznike”, kazala je Hamidović.

Riječ o mladima kojima je ovo jedna u nizu aktivnosti tokom borbe s pandemijom. Bili su angažovani na podjeli paketa sa osnovnim životnim namiricama, sjemenima za sjetvu, kupovini lijekova starijim osobama.

Njihove aktivnosti se nastavljaju i u narednom periodu, kako pripremama za ovogodišnji Marš mira, tako i aktivnostima koje diktira epidemiološka slika.Povezani postovi: