Politika

Zašta je RAK uopće kaznio Hadžifejzovića? Pravni tim Face TV tvrdi da se radi o presedanu, najavljuju tužbe

Senad Hadžifejzovića, RAK Face TV, kazna RAK-a

Nakon što je Regulatorna agencije za komunikacije (RAK) izrekla drakonsku kaznu za Face TV iz ove kuće najavljuju tužbe.

Naime, RAK je kaznio televiziju Senada Hadžifejzovića sa 15.000 KM zbog tri prekršaja.

Prvobitno je odbačeno da se Face TV kazni jer je Hadžifejzović navodno rekao 'ubiti' Dodika. Voditelj je tvrdio da je kazao 'umiriti', što su pokazale i analize. Međutim, RAK je odustao kada je Agencija za forenziku saopćila da ne može utvrditi šta je tačno rečeno.

RAK je izrekao drakonsku kaznu Face TV u iznosu od 15.000 KM, zbog navodnih uređivačkih propusta u tri emisije "Centralni dnevnik". RAK ustanovio da je najznčajniji propust navodni poziv Hadžifejzovića na ubistvo predsjednika RS, Milorada Dodika.

Iako nije jasno i nedvosmisleno utvrđeno je li Hadžifejzović u spornoj izjavi kazao da Dodika treba "umiriti" ili "ubiti", RAK je ustanovio da je riječ o teškom prekršaju te je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15 hiljada KM.

RAK je tako pronašao način da provode svoju namjeru.

Kako nam je rečeno, RAK je kumulativno izrekao kaznu za tri navodna prekršaja.

U 'presudu' se tako navodi da je Face TV kažnja zbog riječi 'ubiti', 'jebite se' i zbog - 'treba ga ubiti … Hadžifejzovića', što uopće nije izrekao voditelj nego gost kolumnista.

Pravni tim Face TV-a kaže da se radi o presedenu jer se nikada nisu objedinjavele prijave.

Također, najavljuju tužbe protiv RAK-a i direktora Draška Milinovića.