Politika

Zašto je BiH osudila potez Rusije: Komšić – šta je tu nejasno!

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je večeras kako je bilo logično da država BiH podrži Izjavu Evropske unije u vezi sa situacijom u Ukrajini.

Komšić je pojasnio da je Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju Bosna i Hercegovina preuzela obavezu da prati vanjsku politiku Evropske unije.

“Izjavu u UN-u je predložila EU i logično BiH prati tu Izjavu i politiku EU u skladu sa obavezama koje je preuzela pomenutim sporazumom. Tu nema ništa nejasno”, poručio je predsjedavajući državnog predsjedništva.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina se, na sjednici Generalne skupštine UN-a, pridružila Izjavi Evropske unije o situaciji u Ukrajini.

U Izjavi EU se, između ostalog, oštro osuđuje odluka predsjednika Rusije Vladimira Putina da prizna područja Donjeck i Lugansk u Ukrajini kao nezavisne republike i odluku o slanju ruskih trupa u ove oblasti.

Odluku da se Bosna i Hercegovina pridruži Izjavi dao je ambasador BiH u UN-u, Sven Alkalaj.

Sa druge strane, član državnog predsjedništva Milorada Dodika danas je poručio da BiH u ovoj krizi treba da ostane neutralna.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Predrag
Predrag
7 mjeseci

Komšić je sve luđi i luđi blento blentavi.Nije ni za štale, ni za čuvanje ovaca, koza i goveda.Kreten misli da ako se dočepao neke funkcije da je odmah uhvatio Boga i Alaha za patka.Glup je na kub.