Sport

Završava li legenda američkog sporta karijeru? Sudbina u rukama brazilske manekenke

Dok je pažnja navijača ove sedmice usmjerena na utakmice u AFC-u i NFC-u u potrazi za dvije ulaznice za Super Bowl, finaler lige američkog fudbala, 13. februara na stadionu SoFi u Los Angelesu, postoji još jedna tema koja privlači gotovo isto toliko pozornosti, a to je budućnost legendarnog quarterbacka Tampa Bay Buccaneersa Toma Bradyja.

Brady i njegovi branitelj naslova eliminirani su u meču protiv Los Angeles Ramsa u divizijskoj rundi, uprsko tome što su se vratili nakon 24 poena zaostatka u drugom poluvremenu. Na kraju je bilo 30:27 za Ramse.

Nakon poraza, Brady je rekao veoma malo o tome hoće li se, sa 45 godina, vratiti i u idućoj NFL sezoni.

Brady: Ništa od novog finala

Međutim, u nastupu u emisiji "Idemo!", NFL legenda je govorila o svojoj supruzi, brazilskoj manekenki Gisele Bundchen, i njihovoj djeci i tome kako će oni biti ključni u odluci hoće li on nastaviti sportsku karijeru ili ne.

"Nju (Gisele) boli kad vidi kako me udaraju na terenu. I ona zaslužuje ono što joj treba od mene kao muža, a moja djeca zaslužuju ono što trebaju od mene kao oca. "Igranje nogometa mi je veoma drago. Volim ga.

Ali i neigranju nogometa je mnogo radosti, jer gledam moju djecu kako se razvijaju i rastu. Dakle, sve te stvari trebaju uzeti u obzir", rekao je Brady.