Politika

Zdravko Mamić: Ako idem u zatvor, idem u zatvor u BiH!

Vrhovni sud Hrvatske jučer je većinski potvrdio nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića.

Zoran Mamić, koji je jučer odstupio s mjesta trenera Dinama, odlukom Vrhovnog suda osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Damiru Vrbanoviću ostala je kazna od tri godine zatvora.

Zdravko Mamić, koji je u junu 2018. pobjegao u BiH, osuđen je na 6 i po godina zatvora, a mora vratiti i 52 miliona kuna, piše Index.hr. Mamić je odmah jučer najavio konferenciju za novinare u hotelu Mepas u Mostaru.

“Obećavam vam da će se vaš sutrašnji dolazak na press-konferenciju isplatiti jer ću prvi put bez rukavica, otvoreno i bez ustezanja progovoriti o temama, činjenicama i dokazima koje nikada prije nisu prezentirane u javnosti”, najavio je Mamić na Facebooku.

“Zahvalio bih se na veličanstvenom odazivu. Došao sam bez papira, bez pomagala, pokušat ću reći iz glave ono što bi vas moglo i trebalo zanimati. Pokušat ćemo putem vas doći do onih koje to najviše zanima – građana i navijača. Obećavam vam da će danas biti konkretnih imena i događaja. Ali budite malo strpljivi…”, započeo je.

“Nalazimo se u mojoj prvoj domovini. Ako dođe do toga da idem u zatvor, ići ću u zatvor ovdje u BiH. Ja nikad nisam bio, i pravnici to znaju, ni formalno bjegunac niti sam danas bjegunac. Kako mogu pobjeći iz vlastite države?”, priča Mamić.

“Podnio sam ostavku na članstvo u skupštini Dinama. Tražio sam da me se razriješi sa svih funkcija, nisam više ni savjetnik Dinama. Moje ostavke su neopozive, to je završena priča”, objavio je Mamić.

 

 Povezani postovi: