šokantan sunovrat

Žene, piće i cigarete bili su mu važniji od lopte, danas je fudbalska propalica: Poroci mu uništili svjetsku karijeru

Jedno takmičenje mu je promijenilo karijeru. To ga je lansiralo u sam fudbalski vrh. Činilo se da će fudbalski svijet biti pred njegovim nogama dok je tada prstima dodirivao nebo.

Zaista, sve je ukazivalo na veliku karijeru. Kada je imao 24 godine Real Madrid ga je platio nevjerovatnih 75 miliona eura. Što dovoljno govori kakav je igrač tada bio. Sve se dogodilo 2014. Bilo je to Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a James Rodrigez je vodio svoju Kolumbiju.

Los Kafeteros je stigao do četvrtfinala, a potom je sjajni vezista postigao najljepši gol na turniru. Uslijedio je transfer u Real, ali je slava počela da ga mijenja.

Glamurozni život u Madridu za njega je bio veliki zalogaj. Nije se snašao na terenu, tako je bilo i u Bajernu, gdje je bio na pozajmici. Tačnije, neko vrijeme bi blistao, a što je duže ostao u klubu, pad bi bio sve izraženiji.

U septembru 2020. našao se u situaciji da ga niko nije želio. Carlo Ancelotti mu je pružio utočište u Evertonu, ali se u Gudisonu nije zadržao više od godinu dana. Dolaskom Rafe Beniteza otišao je u katarski Al-Rajan.

Tamo je snimljen na luksuznoj jahti sa cigaretom u ruci i nekoliko žena u društvu. To je bio pokazatelj da je krajnji pad blizu. Bio je totalno nesrećan u Kataru, svim silama je želio da se vrati u Evropu, što je i došlo u septembru 2022. godine.

Kolumbijac je potpisao za Olimpijakos. Međutim, stvari u Pireju su bile sve samo ne sjajne, a posljednji udarac stigao je ovog proljeća kada je grčki velikan odlučio da mu raskine ugovor već u aprilu. Olimpijakos nije mogao da toleriše njegovu nedisciplinu i strašnu formu i potvrđen je prekid saradnje. Tako je Rodrigez, koji je u julu proslavio 32. rođendan u najboljim godinama, ostao bez kluba.

U vrijeme kada je trebalo da igra svoj najbolji fudbal i pruži maksimum na terenu, doveo je sebe u situaciju da je totalno nepoželjan u bilo kom ozbiljnom klubu, na kraju je čekao na novi ugovor do kraja jula 2023., kada je potpisao dvogodišnji ugovor za Sao Paulo. Zašto je to tako, najviše treba kriviti sebe i svoj životni stil.

Do sada je promijenio veliki broj djevojaka. Svojevremeno je bio i oženjen Danijelom Ospinom, sestrom bivšeg reprezentativnog kolege Davida Ospine. Također je imao afere sa Karol G, Shannon De Lima, a neko vrijeme se spekulisalo o njegovoj navodnoj romansi sa poznatom p*rno glumicom, Kendrom Lust.

Za sada ima dvoje djece, kćerku Sal sa bivšom suprugom Danijelom i sina Samula kojeg je rodila surogat majka. Od fudbala je zaradio oko 80 miliona dolara, tako da nema mnogo razloga za brigu, bar sa materijalne strane.