Vijesti

Žestok odgovor nutricionistice sa UKC RS Stanivukoviću: Ko je pojeo jaje, čitavu pavlaku, čaj i plazma keks?

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković objavio je na društvenim mrežama video u kojem, između ostalog, govori o i ishrani porodilja na UKC Banja Luka. Pokazao je fotografije oskudnih obroka koji se sastoje od kriške hljeba i namaza.

“E ovo je taj svjetski klinički centar o kojem govori Vlado Đajić, a koji je trebao već odavno da bude iza rešetaka i da podnese ostavku. Međutim, taj se čovjek uhvatio funkcije kao što se neka životinja uhvati grane i banane. Kao što Đajić kaže, stručnjaci sa Kliničkog centra. Porodiljama ćemi mi dati za četvrto dijete 2.000 maraka. Porodilja kada se porodi na Kliničkom centru jede ovo, suhi hljeb i…, recite vi meni šta je ovo. Očekujem od republičke inspekcije da zaviri u Klinički centar i da obezbijedi da naše porodilje, koje Grad Banja Luka podržava i više nego republičke institucije, ne jedu ovakvu hranu. Pitanje je da li će dočekati pomoć ako budu jele ovo. Pozivam nutricioniste da ne pripremaju ovakvu hranu. Ovo oni ne bi dali svojoj djeci, pa neka ne daju ni porodiljama”, govori Stanivuković u videu koji je objavio na Facebooku.

PROČITAJTE  Porodice pacijenata UKC RS podnijele tužbu protiv Stanivukovića. Đajić: Plašiti svoje narod je zločin

Na njegove tvrdnje reagirala je nutricionistica UKC-a RS Radmila Baldić.

Radmila Baldic

“Želim da poručim gospodinu Stanivukoviću da ne objavljuje nepotpune obroke za trudnice i porodilje, niti za bilo koju kategoriju pacijenata. Ako imate imalo morala, nemojte da Vam trudnice i porodilje budu oružje u prljavoj kampanji koju vodite.

Kada ste već slikali doručak, zanima me gdje ste sklonili ostatak, ko je pojeo: jaje, čitavu pavlaku, čaj i plazma keks od 150 grama?

Kao stručno lice odgovorno tvrdim da trudnice i porodilje u UKC-u Republike Srpske dobijaju adekvatnu ishranu prilagođenu stanju u kojem se nalaze, sa odgovarajućom energetskom vrijednosti, makro i mikro nutrijentima!

Ne želim da moje ime, obrazovanje i rad služe kao poligon za politička prepucavanja. Osim što manipulišete, Vi sigurno niste dovoljno obrazovani i kompetentni da pričate o temi koju ne poznajete. Nije u redu da nas javno ponižavate, očekujem Vaše izvinjenje”, napisala je Baldić, također, na Facebooku.

PROČITAJTE  Emir Suljagić: Nikada se više zločinci neće popeti na sarajevska brda i pucati u našu djecu


Povezani postovi: