Vijesti

Zoran Mamić napustio Hrvatsku. Otišao u BiH

Zoran Mamić opet je napustio Hrvatsku i otišao u Bosnu i Hercegovinu, doznaje RTL. Još se nije vratio, dodaje se, kao ni odgovorio na pitanje hoće li svoju kaznu odslužiti tamo ili će se vratiti u Hrvatsku.

Zoran Mamić pravomoćno je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Nedavno je dobio poziv da se javi sudiji izvršenja radi odsluženja kazne. Kod sudije izvršenja trebao bi se pojaviti 26. aprila.

Uz Mamića, Pernara i odbjeglog prvookrivljenika Zdravka Mamića u tom je slučaju osuđen i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović kojemu pravomoćna presuda još nije uručena. Presuda tako nije postala izvršna pa sud u Zagrebu, gdje ima prijavljeno boravište, još nije zakazao ročište na kojem će odlučivati o njegovoj kazni.

Zatvorenici na početku kazne idu u centar za dijagnostiku u zagrebačkom Remetincu, nakon čega se upućuju u neku od kaznionica. No početak izdržavanja kazne može se odgoditi zbog, naprimjer, zdravstvenih ili porodičnih razloga.

Putovanja prije odlaska u zatvor

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je prije nekoliko sedmica nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Zdravko Mamić je tako i pravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora, a njegov brat Zoran na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Nakon presude Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama, a kasnije je za RTL kazao da će odslužiti kaznu na koju je osuđen.

“Presuda je bila nepravomoćna, ali otkako je postala pravomoćna, naglašavam da se i dalje ne osjećam krivim. Poštujem tu odluku i učinit ću sve što moram. Sad slijedi pravna borba i čekamo daljnje odluke. Kako odluče, tako će biti”, rekao je Mamić.

U razgovoru za RTL kazao je i da će vidjeti postoji li mogućnost odgode jer ima dijete od godinu dana.

“U načelu sam spreman to što prije riješiti. Imat ću 50 godina, odradit ću tu kaznu i nakon toga želim normalno živjeti”, poručio je.

Mamić i dalje može slobodno putovati

Za putovanje Mamić nije imao nikakvih zapreka budući da je, unatoč pravomoćnoj presudi, još uvijek slobodan čovjek, koji čeka da ga pozove sudac radi izvršenja kazne. Kako se to još nije dogodilo, Mamić može slobodno putovati i nema obavezu prema hrvatskom pravosuđu.

Da je Mamić osuđen na pet godina zatvora, na izvršavanje kazne bi morao odmah.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare