Vijesti

Zvizdić i Ghobash: Organizirati susrete privrednika BiH i UAE

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas u Dubaiju s predsjednikom Federalnog nacionalnog vijeća Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Saqrom Ghobashem, kojeg je informirao o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u BiH i regiji, te ga upoznao i s glavnim vanjskopolitičkim prioritetima BiH.

Istakao je prijateljske i dobre bilateralne odnose BiH i UAE i dodao da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmjene.

Predsjednik Federalnog nacionalnog vijeća UAE Saqr Ghobash rekao je da Bosnu i Hercegovinu vidi kao prijateljsku zemlju i naglasio da želi još veći prosperitet i napredak BiH i dodao da će UAE uvijek podržavati BiH na putu euroatlantskih integracija.

Razgovarali su i o poboljšanju saradnje u sektorima poljoprivrede, energetike, transporta, industrije i turizma, ocjenjujući da je potrebno organizirati susrete privrednika putem biznis foruma i saradnje između trgovinskih komora.

Predsjednik Ghobash podržao je prijedlog predsjedavajućeg Zvizdića da se otvori ambasada UAE u BiH i uspostavi recipročni bezvizni režim za građane Bosne i Hercegovine koji žele posjeti UAE.

Predsjedavajući Zvizdić u Dubaiju predvodi delegaciju BiH na Nacionalnom danu Bosne i Hercegovine, koji će u subotu biti organiziran u okviru EXPO 2020, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare