Sport

Trener dobio drugi otkaz u mjesec – u istom klubu

Italijanski nogometni trener dobio je drugi otkaz u mjesec i to u istom klubu.

Naime, Salernitana je po drugi put u mjesec smijenila glavnog trenera Davidea Nicolu.

Paulo Sousa novi trener

Klub iz italijanske nogometne Serije A doveo je bivšeg portugalskog veznjaka Paula Sousu kao njegovu zamjenu.

Nicola je prvi put razriješen dužnosti 16. januara. Bilo je to dan nakon što je Salernitana izgubila 2:8 od Atalante u prvenstvu Italije. Međutim, predsjednik kluba Danilo Iervolino odlučio mu je dati "još jednu priliku" dva dana kasnije.

Nicolina druga čarolija završila je nakon tri poraza u četiri prvenstvene utakmice. To je ekipu ostavilo na 16. mjestu i četiri boda iznad zone ispadanja.

Nicola je na klupu Salernitane sjeo 15. februara prošle godine. Preuzeo je ekipu na posljednjem mjestu u Seriji A sa 13 bodova nakon 23 kola.

Zamijenio je otpuštenog Stefana Colantuona. Debitirao je na klupi 19. februara. Doveo je ekipu do remija (2:2) protiv kasnijeg prvaka Milana kod kuće.

Zahvaljujući preostalih pet remija i četiri pobjede ostvarene u nastavku prvenstva, Nicola je spasio Salernitanu. Klub je ostao u najvišem rangu.

Smjena i u Speziji

Sousa, koji je bio selektor Poljske 2021., započet će svoj mandat u Salernitani u nedjelju kod kuće protiv Lazija.

Drugi davljenik Spezia, koja je 17. i dva boda iznad zone ispadanja u Seriji A, smijenila je glavnog trenera Lucu Gottija. Spezia je dobila samo jednu od posljednjih sedam ligaških utakmica.

Gottijeva posljednja utakmica bio je remi (2:2) protiv Empolija prošlog vikenda. Spezia još nije imenovala novog trenera.