50 Cent podržao Trumpa: Briga me što ne voli crnce, ali ne želim biti 20 Cent

184

Reper 50 Cent podržao je Donalda Trumpa na nadolazećim predsjedničkim izborima, piše New York Post.

Kao jedan od razloga navodi da će, u slučaju da Trumpov suparnik Joe Biden bude izabran, postati 20 cent.

“Da, ne želim biti 20 Cent. 62 posto je zaista, zaista loša ideja. Ne sviđa mi se”, napisao je 50 Cent na Twitteru referirajući se na Bidenov planirani iznos povećanja poreza.

Nakon što je proučio Bidenov porezni plan, pozvao je svoje pratitelje da glasaju za Trumpa.

Osim toga, 50 Cent se zbog situacije s porezima planira odseliti.

“Koji k*rac? Glasajte za Trumpa. Odlazim, je*eš New York, Knicksi ionako nikad ne pobijede. Nije me briga što Trump ne voli crnce, 62 posto poreza, jeste li ludi?”, napisao je 50 Cent na Twitteru referirajući se na Bidenov porezni plan u New Yorku.

50 Cent je aktualnog predsjednika podržao netom prije izbora i to baš u trenutku kada Trump pokušava dobiti podršku što većeg broja Afroamerikanaca. Osim Afroamerikanaca, Trump želi dobiti i značajnu podršku Latinoamerikanaca i tako nadoknaditi zaostatak koji ima u predizbornim anketama, posebno među starijim glasačima koji su zabrinuti zbog pandemije koronavirusa.

Podsjetimo, Biden je podržao povećanje poreza za kompanije i pojedince koji godišnje zarađuju više od 400 hiljada dolara. S druge strane, Trump je prije tri godine smanjio stopu poreza za pojedince s 39,6 na 37 posto.