Vijesti

Višković navija da Komšić i Bećirović budu protiv: Da kažemo jedni drugima “doviđenja”

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da bi volio da u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine bude "zakočena" istočna gasna konekcija.

Kako kaže, ako se to desi, "članovi Predsjedništa Denis Bećirović i Željko Komšić, ukoliko budu glasali protiv tog projekta, vidjet će gdje će svojom krivicom odvesti BiH".

"Јa bih volio da zakoče, da onda definitivno kažemo jedni drugima "hvala, doviđenja, bili smo u ljubavi, više nismo", ako oni misle da se mogu igrati sa građanima BiH", rekao je Višković.

On je rekao da veću korist od ruskog gasa imaju stanovnici Federacije BiH, nego RS i da su oni dva puta veći potrošači, nego RS.

"Svim zvaničnicima i međunarodne zajednice sam rekao "ako možete da ponudite BiH gas bolji, kvalitetniji, jeftiniji nego što je ruski, mi ćemo vam se u tome priključiti". Ali očito da ne mogu", riječi su Viškovića, prenosi RTRS.

On je ocijenio da je priča o Azerbejdžanu i o Americi malo neozbiljna.

Dodao je da za južnu gasnu konekciju još nisu napravili ni studiju izvodljivosti, čak ne znaju ni trasu, niti bilo šta, ali je dovode u ravan sa istočnom konekcijom.

Višković je rekao da je RS završila skoro 90 odsto eksproprijacije za istočnu gasnu interkonekciju zato što će je voditi u trasi autoputa od Banje Luke do Rače.