uspjeh orlova

Banjalučanin odveo Srbiju na Euro prvi put nakon 24 godine

Čekalo se od 2000. godine, ali je i tome došao kraj. Navijači Srbije 24 godine su sanjali plasman na Evropsko prvenstvo i sada će naredne godine u Njemačkoji moći da bodre Orlove.

Srbija će po prvi put pod tim imenom da igra na prvenstvu Starog kontinenta.

Za plasman u Njemačku četiri Dragana Stojkovića Piksija bio je potreban bod protiv Bugarske dok kojeg su na kraju i došli nakon velike borbe 2:2.

Odlično prvo poluvrijeme smo vidjelu u Leskovcu. Bilo je vidljivo da Orlovi ne žele niti jedne sekunde da kalkulišu i u napad su krenuli od prve minute. Bugari su teško iznosili loptu sa svoje polovine, a prilike ispred gola gostiju su se redale. Filip Kostić, Saša Lukić i Nemanja Gudelj oprobali su svoje udarce, ali promijene rezultata nije bilo sve do 17. minuta kada je na asistenciju Aleksandra Mitrovića pogodio Miloš Veljković, piše Srpskainfo.

Vrlo brzo nakon asistencije i sam Mitrović je bio blizu pogotka, ali je danas sjajni Danije Naumov odbrani i njegov udarac. U jeku napada Srbije usljedila je sjajna prilika za Bugarsku. Orlovi su čini se samo na sekundu pustili papučicu sa gasa i Bugarska je mogla do izjednačenja. Sjajnu priluku je propustio Kiril Despodov koji je pogodio prečku. Čini se da je Srbiju upravo trebalo ovo da bi se ponovo probudili i nastavili sa napadima, ali do kraja prvog dijele igre nismo vidjeli više nijedan pogodak.

Nastavak meča je ponovo donio napade Srbije, ali kalo je vrijeme prolazilo Bugari su bili sve opasniji. Istina Srbija je imala bolje prilike, ali Bugarska je uspjela da dođe do gola preko rezertvise Georgi Ruseva. Kada se očekivala reakcija Orlova usljedio je novi šok. Bugarska je preko Kirila Depodova došla do novog gola i potpunog preokreta.

Da se ipak ne gleda mnogo na rezultat u Mađarskoj gdje je gostovala Crna Gora pobrinuo se Srđan Babić koji je postigao sjajan gol. Banjalučanin je mrežu gostiju zatresao u 82. minutu i tada je bilo jasno da će Orlovi ići u Njemačku.

Napadala je Srbija i do kraja, ali promijene rezultata nije bilo. Bez obzira na sve Srbiji treba čestitati na plasmanu na Evropsko prvenstvo, ali je očigledno da će mnogo toga morati da se mijenja kako u Njemačkoj ne bi bilo samo statisti.