Jubilej

BiH već stotinu godina ima institucionalno javno zdravstvo

Bit će organizirana svečana akademija i prijem povodom obilježavanja 100 godina institucionalnog javnog zdravstva u Bosni i Hercegovini

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine organizirat će svečanu akademiju i prijem povodom obilježavanja 100 godina institucionalnog javnog zdravstva u Bosni i Hercegovini 17. 10. 2023. u Sarajevu.

Na jednom mjestu okupit će predstavnike relevantnih regionalnih i domaćih ustanova i organizacija koje su svojim djelovanjem značajno pridonijeli i doprinose očuvanju i unaprjeđenju javnog zdravlja.

Uz njih, svečanosti će prisustvovati i predstavnici vlasti svih nivoa u BiH te mnogobrojni drugi uvaženi i dragi gosti, bivši i sadašnji zaposlenici i prijatelji Zavoda.

Press konferencija i predstavljanje programa obilježavanja godišnjice uz osvrt na najznačajnija postignuća stogodišnjeg djelovanja Zavoda u područjima prevencije, očuvanja i unaprjeđenja zdravlja stanovništva te na javnozdravstvene prioritete i djelovanje Zavoda u budućem periodu održat će se 16. oktobra u 11 sati u Organizacijskoj jedinici Zavoda u Mostaru, Vukovarska 46.