Sport

Brat Danija Alvesa: Upao je u zamku. On je žrtva demonske urote

Dani Aalves (39), najtrofejniji nogometaš u historiji, pritvoren je zbog optužbi za silovanje u noćnom klubu u Barceloni 30. decembra, za koje ga tereti 23-godišnja djevojka. Taj slučaj je glavna tema u Španiji, a slučaj je prokomentirao i brat Danija Alvesa, Ney Alves.

“Moj brat je upao u zamku. Moja porodica neće odustati od borbe. Dani ima sjajnu karijeru. Napravit ćemo sve što možemo da ga izvučemo iz ove demonske urote u koju se uvukao. Trenutno smo u partiji šaha s policijom i pravosuđem. I mi patimo zajedno s njim”, rekao je brat Danija Alvesa, Ney Alves u emisiji Espejo Publico.

Alves je na policiji izjavio da se nije desilo baš ništa između njega i djevojke. Te da je uopće ne zna. Rekao je da je jedina poveznica što su u isto vrijeme bili u noćnom klubu. Ali da je on tamo bio jako kratko. Međutim, nakon što je po davanju iskaza na policiji uhapšen, pred sucem je dao dva različita iskaza.

U prvom je naveo da je djevojku u WC-u VIP dijela kluba zatekao slučajno kada je ušao u toalet. Nakon čega je ubrzo izašao iz prostorije. Te da je taj njihov kratki susret bio jedini kontakt između njih. U drugom iskazu je tvrdio suprotno. Da je s djevojkom u WC-u kluba imao seksualni odnos uz njen pristanak. 

Advokatica silovane djevojke rekla je da nogometaš nije koristio zaštitu. Te da je njena klijentica odmah prijavila policiji zlostavljanje. Nije uništila ni dokaze kao mnoge djevojke nakon silovanja. Jer nije oprala svoje donje rublje. Također, prema izjavi advokatice, 23-godišnja djevojka nije pila alkohol te večeri.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare