Politika

Brutalan obračun Isaka i Kapidžića zbog fiskalnih računa: Naruči nekad vodu, možda ti se razbistri

Kapidžić napao isaka, dobio odgovor

SDA-ov zastupnik u Skupštin KS Faruk Kapidžić jučer je prozvao federalnog ministra unutaršnjih poslova Ramu Isaka.

Kapidžić je prozvao Isaka da helikopterom ("federalnom šklopocijom") odleti u Čitluk ili Široki Brijeg i da proba dobiti fiskalni račun.

"Usput dole u kladionici uplati koju marku na sebe da ćeš politički preživjeti i ostati ministar kad ovo napraviš ako već vjeruješ u svoje mišiće", rekao je Kapidžić.

On je potom naveo kako su montirali Fadilu Novaliću, koji je u Srebrenicu išao kao učesnik Marša mira dok je Isak išao helikopterom.

"Lijepo su vas probrali i rasporedili. Nametnuli najbolje. Najbolje iz Bošnjačke kvote. Najbolje cirkusante najtužnijeg cirkusa…, nastavio je.

I sad je dobio odgovor od Isaka.

"'Notorna pojava na političkoj sceni', 'samozvani intelektualac', 'čovjek kojeg ne podržava ni SDA', 'nepismeni bot', 'alkoholičar' i 'kockar' – samo su neki od odgovora koje sam dobio od prijatelja iz SDA na pitanje: Ko je Faruk Kapidžić?

Na isto pitanje saradnici su mi odgovorili da je riječ o političaru koji je ostao upamćen kao jedan od najgorih ministara u Vladi Kantona Sarajevo, kao čovjek koji godinama opstruira izgradnju u Kantonu Sarajevu i kao ministar kojeg će javnost pamtiti po bahatom obraćanju medijima iz udobnog sjedišta skupocijenog automobila", naveo je Isak.

I takva pojava, kaže Isak, dala je sebi za pravo da Vladi Federacije BiH i njemu imputira navodno neizdavanje fiskalnih računa i neevidentiranje prometa u Čitluku i Širokom Brijegu.

"Kapidžiću, ja račune uredno dobijam i u Sarajevu i u Čitluku i u Mostaru i u Širokom Brijegu, a možda ih dobijaš i ti samo toga u datom trenutku nisi svjestan. Naredni put promijeni narudžbu, pokušaj naručiti vodu ili sok, pa će ti se možda 'razbistriti' i ukazati fiskalni račun.

Ako se ne ukaže, nemoj zvati Nermina Nikšića ili mene. Zovi Šerifa Isovića – nadležnog direktora Porezne uprave Federacije BiH. Moram te podsjetit, jer velike su vjerovatnoće da si sklon čestom gubitku pamćenja, to je čovjek koji od 2015. godine, kao prijedlog SDA, rukovodi Poreznom upravom Federacije BiH", naveo je Isak.

Kaže da su priča o 'montiranju' siti svi.

"Ako ovako nastavite na kraju će biti da su i tebi montirali slot. Samo je, složit ćeš se, čudno što su i u tvom korištenju slota i u krivičnom postupku koji se vodio protiv Fadila Novalića glavni očevici ljudi iz SDA.

Imajući obzira prema tvom stanju, zaista ne želim dalje da diskutujem s tobom. Iskreno se nadam da ćeš se izboriti s unutrašnjim nemirima i da ćeš jednog dana postati osoba prihvatljiva okolini. Na kraju, moram da pitam ko je sljedeća osoba iz SDA zadužena da me napadne?", naveo je Isak.