Životni stil

Brze tortilje s tikvicama i sirom koje se mogu jesti za doručak, ručak i večeru

tortilje s tikvicama

S obzirom na to da je sezona tikvica u punom jeku, iskoristite je za izradu raznih ukusnih jela. Među njima su i ove brze i jednostavne tortilje s tikvicama i sirom koja je pun pogodak zato što se može jesti za doručak, ručak i(li) večeru.

Sastojci za tortilje s tikvicama i sirom

1 luk srednje veličine

2 srednje tikvice

20 dkg kuhanog kukuruza

2 jajeta

20 dkg ribane gaude ili sira po želji

5 dkg ribanog parmezana ili grana padano sira

4 velike tortilje

so i biber

maslinovo ulje

Priprema tortilja s tikvicama i sirom

Luk nasjeckajte na sitno. Popržite ga na dvije-tri kašike maslinovog ulja. Dodajte tikvice koje ste prethodno oprali, ogulili i narezali na manje kockice ili trakice. Ako imate domaće nešpricane tikvice, slobodno ostavite koru na njima. Posolite, pobiberite te dinstajte luk i tikvice pet minuta.

Razmutite jaja i ulijte u posudu s tikvicama i lukom. Kada su jaja pečena, maknite s vatre i ubacite kuhani kukuruz te parmezan ili grana padano pa promiješajte. Pripremite veću tavu i ulijte, nju malo maslinova ulja pa zagrijte na srednje jakoj temperaturi.

Na tanjir stavite jednu tortilju, pospite je s malo ribane gaude, rasporedite polovinu smjese od tikvica i jaja, opet pospite sirom i poklopite drugom tortiljom. Tortilje pažljivo prebacite u tavu pa prvo pecite s jedne strane dvije-tri minute. Zatim prebacite na drugu stranu i također pecite dvije-tri minute dok se sir ne počne topiti. Prilikom pečenja slobodno malo stišćite tortilje da se lakše spoje. Ponovite postupak s preostalim tortiljama i nadjevom. Kada su pečene, razrežite ih na trokute i poslužite.